Veckans intervallpass v 26: Backintervaller

Backträning är väldigt bra för både styrka och kondition. Dessutom är det utmärkt mental träning – den gör dig till en betydligt starkare och tuffare löpare!

Leta reda på en backe som det tar cirka 30 sekunder att springa uppför. Har du ingen sådan lång backe i ditt närområde kan du använda en kortare backe och fortsätta springa när du når toppen av backen tills du har sprungit i cirka 30 sekunder. Jogga eller gå tillbaka ned. Gör detta under 6 minuter om du är nybörjare och 10-12 minuter om du är en van löpare. Vila 2-3 minuter och repetera sedan. Vilan kan antingen bestå av
gång/lätt jogg eller så kör du några styrkeövningar (t ex benböj, tåhävningar, utfallssteg, balans på ett ben).

Tänk på:
Backen ska inte vara brantare än att du kan hålla ett fint löpsteg uppför den! Ta korta lätta steg (tassa uppför backen)!

Några generella rekommendationer:
Inled varje intervallpass med cirka 10 minuter lugn jogging, följt av 5 minuter dynamiska uppvärmningsövningar. Gör också gärna några löpskolningsövningar innan du sätter igång med dina intervaller. En bra bank med löpskolningsövningar finns här.

Avsluta passet med att jogga i lugn takt i 5 till 15 minuter.

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *