Fem saker som är bra att tänka på om du motionerar för hälsans skull

1. Rör på dig i vardagen! Och rör dig helst på något sätt varje dag! Upp och hoppa en gång per timme, gå eller cykla till jobbet och ta trapporna istället för hissen.

2. Se till att få upp flåset lite mer ett par gånger per vecka genom någon pulshöjande aktivitet (till exempel löpning – fantastiskt lätt att få upp pulsen där ;-)).

3. Kör muskelstärkande träning två gånger per vecka. Det går lika bra att göra hemma som på gymmet.

4. Variera dig! Cykla, spring, simma, kör crossfit, yoga och gympa. Variation är bra för kroppen. Ensidig träning är lika med ensidig belastning och våra kroppar behöver belastas på olika sätt för att fungera bra.

5. Träna utomhus! Forskningen visar att det finns massor av hälsofördelar av att vistas i naturen. Så passa på att slå två flugor i en smäll genom att träna utomhus, helst i naturen.

Tycker du att det låter mycket med pulshöjande aktiviteter två gånger per vecka och muskelstärkande träning två gånger per vecka? Tänk på att du inte behöver träna så länge – tio minuter av vardera räcker lååångt jämfört med ingenting! Och så finns ju de där fantastiska träningsformerna som kombinerar pulshöjande aktiviteter och styrketräning i ett! Och då räcker det kanske gott med två träningspass per vecka.

Summa summarum:
Ut och rör på dig. På något sätt. Gärna lite och ofta! Helt enkelt!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *