Jordnöts- och chokladbars


Här är receptet på jordnöts- och chokladrutorna som vi fikade på kursavslutningen igår! De är fantastiskt goda och brukar gå hem hos både stora och små. Kombinationen av söta dadlar, choklad och lite sälta från jordnötterna kan liksom aldrig bli fel! Förutom till fika funkar de även bra som energi på långpasset!

Ingredienser:
200 g rostade jordnötter
500 g färska dadlar utan kärnor
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
4 msk rå kakao
2 msk kokosolja eller annan olja om du föredrar
några nypor havssalt (om du inte använder saltade jordnötter)

Jordnötter till garnering

Gör så här:
Lägg alla ingredienser en mixer eller matberedare och blanda tills du har fått en jämn smet. Bred ut massan i en fyrkantig form – hur tjock du vill ha den är helt upp till dig men jag brukar breda ut den så att den är cirka ½-1 cm tjock.

Garnera med jordnötter – man får trycka ned dem lite i smeten om de inte ska trilla av senare. Pudra över lite rå kakao. Ställ sedan in formen i kyl eller frys tills smeten har stelnat. Det tar cirka 20-30 minuter. Skär sedan för dig lagom stora bitar. Jag gillar att göra dem lite avlånga men det går ju lika bra att ha kvadratiska. Ät och njut!

Förvara kakan i kyl eller frys.

Receptet kommer ursprungligen från en bok som heter ”Kärnfrisk familj”, men har modifierats lite.

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *