Igår var det kursavslutning på 90-minutersutmaningen och självklart fikade vi efteråt! Snickerskakan blev väldigt populär och jag lovade att lägga ut receptet så här kommer det!
Lager 1
5 msk kokosolja
6 msk honung
6 msk kakao
5 msk jordnötssmör (helst crunchy)
1/2-1 dl hackade jordnötter
Smält kokosoljan och blanda i övriga ingredienser. Rör om väl! Häll sedan smeten i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen tills den stelnat.
Lager 2
2 msk kokosolja
3 msk honung
4-5 msk jordnötssmör (helst crunchy)
Smält kokosoljan och rör sedan ned honungen och jordnötssmöret. Häll detta lager på det första frysta lagret, strö över lite flingsalt och ställ sedan in den i frysen igen. Skär upp i rutor när andra lagret stelnat.
Förvaras med fördel i frysen och plockas fram strax innan man vill äta den (den smälter snabbt)!
Det finns många olika varianter av snickerskaka. Jag hittade detta recept för något år sedan på Jessica Clarens blogg (men har ökat på mängderna lite i det andra lagret eftersom jag tyckte det blev lite tunt annars…)
Ät och njut!
Åh, de var ju jättegoda – ska absolut, testa göra dem!