Veckans intervaller: v 30/31


På grund av tekniska problem blev det inget intervallpass publicerat förra veckan, men här kommer ett för er som längtat! Detta sista pass bjuder på superkorta riktigt snabba intervaller så att vi alla får upp farten i benen inför höstsäsongen!

Nybörjare:
2x(3 min av 15 sek löpning, 15 sek ståvila); vila 3 minuter mellan de två seten.

Van löpare:
4x(3 min av 15 sek löpning, 15 sek ståvila); vila 90 sekunder mellan varje set.

Kom ihåg att det är extra viktigt att värma upp ordentligt när man kör sprintintervaller eftersom det annars är lätt att sträcka sig under den explosiva löpningen! Tanken är att den sista 15-sekundersintervallen ska gå lika snabbt som den första. Så kör gärna fram och tillbaka på samma ställe för att hålla koll (om du har en flack sträcka att springa på förstås)!

Några generella rekommendationer:
Inled varje intervallpass med cirka 10 minuter lugn jogging, följt av 5 minuter dynamiska uppvärmningsövningar. Gör också gärna några löpskolningsövningar innan du sätter igång med dina intervaller. En bra bank med löpskolningsövningar finns här.

Avsluta passet med att jogga i lugn takt i 5 till 15 minuter.

Detta är det sista intervallpasset för denna sommaren, för nästa vecka kör kurserna igång igen! Är du sugen att springa mer intervaller, så varmt välkommen på någon av dem! Mer information finns på hemsidan!

Lycka till med veckans intervallpass! Och hör gärna av dig och berätta hur det går!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *