Sommarcamp 2018: Superman på alla 4

Idag är det dags för en superman på alla 4! Det var lite tveksamheter kring vad den innebär så här kommer en film som visar både grunden till övningen och den variant med arm- och bensträck som är supermanvarianten.

Den må se enkel ut, men det här är verkligen en superövning för bål och rygg och kan även kännas i säte och baksida lår. Viktigt är dock att man verkligen håller anspänningen i magen genom hela övningen. Det gör du genom att suga in naveln lätt mot ryggraden och krama om revbenen. Blås ut ljuset om det behövs (att låtsas blåsa ut ett ljus är en bra teknik för att hitta den där anspänningen i magmusklerna)! Tänk också på att verkligen aktivera kroppen när du sträcker ut arm och ben – från fingerspetsarna och ända ut i tårna!

Är det så att du känner att du inte orkar hålla anspänningen i magen när du lyfter arm och ben och gör rörelsen så gör någon av de lättare varianterna. Det är bättre att göra en lättare variant och kunna utföra övningen korrekt än att göra den tuffare varianten men inte få till det riktigt. Kvalitét framför kvantitet – alltid! 😉

Filmen kommer från paketet ”Styrka för löpare” som innehåller mer än 50 filmade övningar och 8 olika styrkeprogram för hela kroppen. Mer om hur du får tillgång till paketet finns här.

Lycka till med dagens övning!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *