Mina sex bästa tips för att komma igång med OCH hålla igång träningen

Den här listan gjorde jag för något år sedan till ett annat blogginlägg. Men jag tycker fortfarande att dessa tips är bra att ha med sig när man ska komma igång med sin träning och framförallt hålla igång den. Så här kommer de igen!

1. Gör något du tycker är roligt!
Då ökar sannolikheten att du faktiskt gör det! Och det spelar inte så stor roll vad man tränar så länge man tränar, tycker jag. Sedan är det förstås alltid bra att få till en kombination av kondition, styrka och rörlighet.

2. Se din träning som en present till dig själv!
Istället för att det är något du måste göra är det något som du ger till dig själv. Because you are worth it! 😉 Var dock beredd på att det kanske inte känns som en sådan fantastisk present i början. Men du vet ju att träning är bra för dig. So hang in there! Så kommer det snart nog att kännas som en!

3. Var lite strikt i början!
Strukturera din dag och planera in tiden för träningen de där två dagarna i veckan som du ska träna. Se den tiden som lika viktig som allt annat du planerat in – den är inget du kan flytta på eller ändra på hur som helst utan något du bara ska göra. Även om det inte känns så i början kommer det snart att bli något som du faktiskt längtar till!

4. Kom igång tillsammans med någon!
Det är så mycket lättare att ge sig iväg och träna om någon väntar på en! För de där svackorna när man absolut inte vill iväg utan bara krypa ner i soffan eller sängen kommer att komma! Det finns inga undantag – jag lovar! (även om det kanske ser ut så på facebook och instagram).

5. Tänk långsiktigt!
Du ska träna resten av ditt liv! Då spelar det ingen roll att ett pass eller några pass blev misslyckade eller kanske inte alls blev av. För du ska ju faktiskt hålla på med detta resten av ditt liv! Detta ska såklart inte misstolkas som att det är ok att skippa sina träningspass hur som helst – men det är ingen katastrof om saker och ting inte blir som man tänkt sig. Var glad för de pass som blir av, istället för att klanka ner på dig själv för de pass som inte blev av!

6. Träna ute!
Det ger en extra dimension att andas frisk luft och uppleva naturen samtidigt som du tränar! Även när det regnar och blåser! Om man bor i stan och inte har skogen inpå knuten så finns ju oftast parker och andra grönområden där man kan röra sig. Eller varför inte ta bilen eller bussen till närmaste skog? I alla fall på helgen. Omväxling förnöjer!

Nästa vecka kan du läsa mer om hur stor inverkan vistelse i naturen faktiskt kan ha på vår hälsa. Det är smått otroligt faktiskt, så kika gärna in igen då.

Lycka till nu med din komma igång och hålla igång! Kom ihåg att det absolut svåraste är att ta sig över tröskeln. Har man väl gjort det är mer än hälften gjort!

Har du något bra tips som kan komplettera de här ovan? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedan! Både små och stora tips tas tacksamt emot!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *