Checklista: Målsättningar


Hoppas att du har läst inlägget om ”
Att sätta mål – på riktigt” tidigare i veckan. Och att du har börjat fundera på om dina målsättningar verkligen är dina, eller om de är någon annans, eller något som du tror att du måste göra för att alla andra gör det eller för att det verkar som om man borde göra det…

För det finns nästan inga måsten och borden när det gäller träning, möjligtvis med undantag av det man enligt Folkhälsomyndigheten behöver göra för att för att leva ett hälsosamt liv och minska risken för sjukdomar. Men i övrigt är det liksom fritt fram och helt upp till dig själv att bestämma vart du vill nå med din träning. Och förutsättningarna för att lyckas med dina målsättningar ökar radikalt om du funderar noga kring vad du själv vill och drömmer om, snarare än att just tänka vad man borde åstadkomma eller vad alla andra åstadkommer.

För att hjälpa dig fundera kring vad som är just DINA målsättningar och DINA förutsättningar har jag gjort en checklista med frågor till dig. Ladda ner dem i pdf:en här nedanför och läs igenom dem en gång. Låt sedan frågorna ligga och gro en stund. När de har grott klart skriver du ner dina svar och formulerar dina målsättningar och visioner. Målsättningar och visioner som är DINA. Använd sedan checklistan för att guida dig rätt när det uppstår tveksamheter kring din träning. Leder det du funderar över mot ditt mål och din vision, eller leder det dig bort från dem?

Lycka till! Och hör gärna av dig och berätta om din vision, dina målsättningar och hur du planerar att uppnå dem! Jag är nyfiken!

(Ps: Frågorna funkar såklart lika bra även om det gäller något annat än just löpning – bara att byta ut orden till det som ligger dig varmast om hjärtat just nu.)

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *