Sally: Ett superkort och effektivt pass på bara tre minuter

Sally är en slags intervall-låt som tidigare var väldigt populär i Crossfit-kretsar. Den är bara tre minuter lång, men man blir ordentligt trött ändå. Jag lovar! Här visar jag hur du kan köra den med benböj, situp, plankhopp eller burpee. Endera kör du en övning och är då klar med träningspasset på tre minuter, eller så kör du flera övningar på rad och passet kan då bli precis så långt som du önskar.

Filmen spelades ursprungligen in som ett styrkepass för Mindful Running Community, men när jag läste den senaste PEP-rapporten om barns och ungas fysiska hälsa så tänkte jag att det vore ju super om någon eller några föräldrar kunde få igång sina barn med hjälp av Sally! Sally passar nämligen perfekt att köra tillsammans med barnen eftersom den är så kort och det är omkomplicerat. Bara att upp och hoppa liksom. Barnen är ju också oftast rätt mycket bättre än oss vuxna på att hänga med i svängarna, särskilt när man ska hela vägen ner och upp igen, och det är ju alltid populärt att vara bättre på något än mamma och pappa!

Man behöver egentligen inget annat än sig själv för att genomföra passet, men en yogamatta, ett liggunderlag eller en vanlig tjock matta kan vara skönt att ha på burpee- och situp-varianterna.

Värm också gärna upp någon minut innan ni börjar genom att till exempel jogga på stället och köra några dynamiska rörlighetsövningar.

Lycka till!

Musik: Bring Sally up workout (finns på till exempel Spotify, Itunes Store och Google Play).

©2020 Mindful Running

Tack för att du tittade!
♡ Ulrika

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *