Roligare backträning med spänsthopp

Det finns mycket roligt man kan göra i en uppförsbacke förutom att springa! 😉 Själv älskar jag spänsthopp av olika slag och arbetar ofta med sådana under grundträningsperioderna. Här nedan hittar du några av mina favoritövningar. Testa gärna!

Alla övningar finns i denna spellista på Mindful Runnings youtubekanal:
1. Baklängeslöpning
2. Skidhopp
3. Skridskohopp
4. Grodhopp
5. Zoombiegrodhopp

Börja med att värma upp genom att jogga i 5-10 minuter och kör gärna några dynamiska uppvärmningsövningar också.

Gör den första övningen. Jobba hela vägen upp till toppen av din backe. Gå eller småjogga ned och upprepa 1-3 ggr innan du byter till nästa övning. Håll på i cirka 15-20 minuter om du inte har arbetat med sådana här övningar innan (de kan ge ordentlig träningsvärk om du är ovan). Lägg sedan till några minuter i taget tills du närmar dig halvtimmen.

Tänk på att hålla koll på bålen i alla hoppövningarna. Aktivera magmusklerna genom att dra naveln lätt mot ryggraden innan du börjar hoppa. Bibehåll aktiviteten uppför hela backen. Ryggen ska hela tiden vara rak och blicken och hjärtat fram, inte ned framför fötterna. Knäna ska vara mjuka i alla landningar. Kom också ihåg att böja benen ordentligt i skridskohopp och grodhopp. Det är jättejobbigt, men det är ju det som är poängen! 🙂

Varva ned genom att jogga lugnt i 5-10 minuter.

Lycka till!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *