Pepparkaksbollar


Vill du ha ett lite näringsrikare alternativ till adventsfikat eller sötsakerna på julbordet? Testa att göra dessa enkla gluten- och mjölkfria pepparkaksbollar. De är lagom söta, lagom mjuka, lagom saftiga och lagom peppriga. Supergoda helt enkelt!

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
2 dl kokos
5-6 dadlar
5-6 fikon
5-6 torkade
aprikoser
3 msk koksolja
2 msk honung
saften av ½ lime
2 msk pepparkakskrydda (blanda 2 msk kanel, 1-2 msk kardemumma, 1 msk ingefära och 1 msk nejlika)
kokosflingor till garnering

Gör så här:
1. Ta bort skaften på fikonen och klipp sedan dadlar, fikon och aprikoser i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare eller mixer.
2. Tillsätt mandelmjöl och kokos och kör tills allt finfördelats.
3. Tillsätt kokosolja, honung, lime och pepparkakskrydda och kör tills allt blandats väl och du får en sammanhängande massa.
4. Forma runda bollar av degen och rulla bollarna i kokos.

Förvara bollarna svalt, gärna i kylen. De kan även frysas.

Enjoy!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *