Lov, träning och bästa passet!

Jag tycker alltid att det är svårt att få till träningen under lov och semestrar. Det är ju så skönt att ta det lite lugnt på morgonen, äta en lång och kanske lite lyxigare frukost och ta den där extra koppen kaffe som man inte hinner med i vanliga fall. Och sedan gå ut och leka, eller som nu under sportlovet gå ut och åka pulka (för oss som hade tur och hade snö…). Svårt att hålla på rutiner när man är ledig helt enkelt, men det är väl kanske så det ska vara?

Under sportlovsveckan som gick hann jag i alla fall med ett av mina absoluta favoritpass. Då letar jag upp ett riktigt kuperat område med massor av uppförsbackar och så springer jag så fort jag kan uppför alla backar och sedan njutspringer jag mellan dem. Vansinnigt jobbigt emellanåt men också väldigt roligt!! Det blir stor variation både vad gäller kupering och tid för ingen backe är den andra lik, och passet är betydligt lättsammare att motivera sig till än ett där man springer upp- och nedför samma backe tycker jag.

I detta fall blev området Rya åsar (som ligger i utkanten av Borås). Där gav jag mig ut på det 9 kilometer långa och väldigt kuperade Vildmarksspåret, som nog snarare blev 11-12 km i slutändan eftersom jag sprang fel tre gånger!!! (Man ska ha kartan med sig, inte lämna den i bilen och vara för lat för att springa tillbaka och hämta den…). Snö och is gjorde sitt till för att det skulle bli extra jobbigt! Men ack så vackert! Om ni någon gång befinner er i krokarna av Borås rekommenderar jag verkligen att ni testar detta spår! Det är definitivt värt besväret!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *