Godaste ”nyttiga” chokladpuddingen?!

En chokladpudding som är nyttig? Finns det? Japp! Den här är nyttigare än de flesta köpevarianterna och många av de hemgjorda varianter som innehåller mycket socker och grädde. Och supergod dessutom! Testa och se!

Jag har flera gånger provat att göra chokladpudding på avokado. Japp, du läste rätt! Avokado funkar utmärkt för många olika ändamål! De recept jag har provat har inkluderat även banan och ibland dadlar, för sötmans och krämighetens skull, och det har smakat helt ok. Men kanske inte sådär tiptop gott och smarrigt som man önskar sig av en riktigt bra chokladpudding.

Men så härom veckan när jag skulle göra en omgång chokladpudding var bananerna slut. Hmm, vad gör jag nu, tänkte jag, och beslöt mig för att utesluta bananen. Och lägga till lite kokosmjölk istället för annan växtbaserad mjölk. Och så lite lönnsirap för att få till det där söta som bananen normalt ger. Och jisses så bra det blev! Supergott! Jag tror att kombon banan och avokado helt enkelt inte riktigt tilltalat mina smaklökar innan. Men detta var en helt annan sak! 🙂

Eftersom jag gillade det så mycket finns det säkert någon av er som gör det också! Så här kommer receptet! Smaklig efterrätt!

Och skriv gärna en rad och berätta vad du tyckte!

Ingredienser:
2 normalstora avokados (riktigt mogna och mjuka)
knappt 1 dl kokosmjölk
½-1 dl rå kakao (beroende på hur chokladig du vill ha den – jag gillar ju choklad så jag tar 1 dl)
2 msk vaniljextrakt (flytande)
½ dl lönnsirap
2 nypor salt

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda! Skrapa ned de ingredienserna som fastnar på behållarens kanter och mixa lite till. Ställ kallt en stund.

Toppa med jordgubbar, blåbär och hallon eller något annat du tycker om! Bonne appétit!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *