Vecka 32: Intervallstege

Så är det då dags för det allra sista ”veckans intervallpass” för denna sommaren! Nästa vecka sätter nämligen de gemensamma träningarna igång igen. Sommaren gick som vanligt väldigt fort, men så roligt det ska bli att komma igång att springa tillsammans igen! Jag längtar!

Innan vi kör igång på tisdag så ska det dock köras en nedåtgående intervallstege! Intervallstege körde vi ju även för ett par veckor sedan, men denna veckas stege är lite annorlunda eftersom vi bara kör en nedåtgående stege. Du börjar alltså med den längsta intervallen i stegen och går sedan nedåt i tid. Tempot ska däremot öka för varje intervall, eftersom löptiden blir kortare och kortare. Den sista minuten
kommer du helt enkelt att flyga fram! 😉

Nybörjare:
Kör en stege enligt följande: 4-3-2-1 minuter med 2 minuter vila efter 4- och 3-minutersintervallerna och 1 minut vila efter 2-minutersintervallen.

Van löpare:
Kör en stege enligt följande 8-6-4-2-1 minuter med 3 minuter vila efter 8-minuterintervallen, 2 minuter vila efter 6-minutersintervallen och 1 minut vila efter övriga.

Kom som vanligt ihåg att värma upp och varva ned ordentligt och kör gärna några löpskolningsövningar.

Lycka till!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *