Bananbrödskaka


Sugen på något gott så här i nystartstider? Här kommer recept på ett kakbröd gjort på ägg, bananer, havre och mandel som passar finfint när man vill ha ett litet mellanmål som är nyttigt men ändå smarrigt! Perfekt både innan och efter träningen tycker jag.

Ingredienser:
3-4 mogna bananer (ju mognare, desto sötare kaka)
3 dl havremjöl
1 dl mandelmjöl
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
½ dl kokosolja
ett par nypor
salt
kanel och kardemumma efter tycke och smak (själv älskar jag både och, och tar därför gärna närmare en matsked, men är man lagom förtjust i dem kan man ta en tesked eller välja någon annan krydda man tycker om)
valfria nötter och frön till topping

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll alla ingredienser i din matberedare/mixer. Mixa tills du fått en jämn smet. Skrapa gärna kanterna med en slickepott efter en liten stunds mixande och mixa sedan igen så att allt blandas väl.
3. Häll smeten i en smord form (gärna en med avtagbar kant).
4. Toppa med nötter och frön som du gillar (jag använder gärna pumpafrön, sesamfrön, pekannötter och valnötter)
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter.
6. Om du gillar kokos kan du strö över lite kokos de sista minuterna i ugnen (Obs! Var observant! Kokos bränns lätt!)

Ät och njut!

Andra goda saker hittar du här!

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *