Cirkelträningspass för att inte få alltför lata sommardagar


En variant av styrketräning som jag gillar när det är sommar och sol och jag inte känner mig superladdad att träna är cirkelträning. Det känns liksom mer överkomligt när man vet att passet är kort och effektivt, och man får byta övning hela tiden.

En av mina absoluta favoriter är att använda mig av 5-6 övningar, och arbeta i 45 sekunder och vila i 15 sekunder. Oftast kör jag 3-4 varv. Tre varv tar då mellan 15 och 18 minuter och 4 varv mellan 20 och 24 minuter effektiv tid. Men kom ihåg att värma upp och varva ned också!

Här nedan är ett förslag på ett cirkelpass jag brukar använda mig av. Det ger en finfin kombination av styrka och puls! Efter att jag kört detta brukar jag känns mig jättenöjd! Och sådär lagom trött!

1. Upphopp (ja, jag vet – den återkommer ofta men den är ju så bra!)
2. Armhävningar (denna också, men världens bästa övning ju…)
3. Rygglyft
4. Saxhopp (eller jumping lunges som de också kallas; om dessa känns alltför tuffa kan man köra vanliga utfallssteg)
5. Fjärilscrunch
6. Bäckenlyft

Filmer på de olika övningarna hittar du här.

Vilka övningar brukar du köra på dina cirkelpass? Och brukar du kombinera styrka och puls eller fokusera på det ena eller det andra?

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *