Värmande te för regnruskiga novemberpass

Så här i novembertider kan det vara både mörkt, kallt och regnigt när man ska ge sig iväg ut och springa. Värm dig inför löpturen (och kanske även efter turen) med detta fantastiska te, som inte bara piggar upp utan också sprider en alldeles underbar doft genom hela huset!

Receptet baseras på det traditionella yogi-te som enligt sägen introducerades i västvärlden under senare delen av 1960-talet av Yogi Bhajan. Jag hittade receptet hos Yoga with Adriene och har sedan modifierat det lite för att få mer av det jag gillar mest. 🙂

Du behöver:

  • En stor kastrull fylld med vatten (cirka 2 liter)
  • 25-30 hela kardemummakärnor
  • 20-25 hela kryddnejlikor
  • 5 kanelstänger
  • 20-30 svartpepparkorn
  • 10-12 skivor av färsk ingefära med skalet kvar
  • 1 påse Earl Grey (eller något annat svart te)

Gör så här:

Koka upp vattnet. När det börjar koka, lägg i kanelstänger, svartpeppar, ingefära och kryddnejlikor. Krossa kardemummakärnorna och lägg sedan i dem också. Tillsätt tepåsen. Låt koka i minst 30 minuter, gärna längre. Vill du inte ha så mycket tein i ditt te, plocka upp tepåsen efter 5-10 minuter. Sila teet genom en finmaskig silpåse och töm upp på flaska. Töm också upp en kopp till dig själv, tillsätt en eller två teskedar honung och någon slags mjölk efter tycke och smak! Drick och njuuut!

(Och ge dig sen iväg ut och spring också förstås! ;-))

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *