Chokladbrownie med frosting

Denna kaka bjöd jag på vid kursavslutningen för Keep on Running. Den är fantastiskt god, smälter i munnen och brukar uppskattas av såväl stora som små. Dessutom är den relativt nyttig – den ger mycket näring per energienhet! Receptet kommer ursprungligen från min vän Ulrika på Raw Yogini, men har modifierats lite.

Kakbotten:

 • 2 dl kokos
 • 2-3 dl valfria frön eller nötter (jag brukar använda solrosfrön, pumpakärnor och valnötter men det funkar fint med vad man än vill ha i för nötter och frön, man kan också använda enbart fröer om man ska bjuda nötallergiker)
 • 3-4 dl färska urkärnade dadlar
 • 3-4 msk kokosolja
 • ett par nypor vaniljpulver (eller vaniljsocker)
 • en eller ett par nypor havssalt (glöm inte saltet!)
 • 1 dl (rå) kakao

Gör så här:

Mixa kokosflingor med nötter och frön i din mixer tills du har ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa allt till en slät deg. Tryck ut i en avlång form klädd med bakplåtspapper. Ställ kallt, helst i frysen.

Frosting:

 • 2-3 dl färska urkärnade dadlar
 • 2 msk (rå) kakao
 • 4 msk kokosolja
 • ett par nypor vaniljpulver (eller vaniljsocker)
 • en eller ett par nypor havssalt

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en slät och ganska tunn smet. Bred ut frostingen på kakbotten och strö över kokosflingor och eventuellt lite kakaopulver. Ställ kallt igen, helst i frysen, så att allt stelnar. Ta sedan fram kakan igen och skär i kvadratiska eller avlånga bitar. Tänk på att skära ganska små bitar då det är en mäktig kaka och en mindre bit räcker långt. Är man mer sugen kan man ju alltid ta två! 🙂

Förvaring:

Kakan ska helst förvaras i frysen. Håller länge där, men är godast om den äts inom 2-3 veckor.

Servering:

Ta fram kakan cirka 30 minuter innan servering så att den tinar lite.

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *