Ett kort och effektivt bålpass för löpare

En stark bål är nödvändig för att kunna hålla en god löpteknik genom ett helt löppass, framförallt när man börjar springa lite längre sträckor. Här kommer ett superkort bålpass som man kan köra direkt innan eller efter löppasset, för att få till den där viktiga styrketräningen som man så gärna skippar… 😉

Passet består av enbart fyra övningar, men det är fyra övningar med mycket god effekt. Du jobbar med varje övning i 20 sekunder innan du går direkt över till nästa övning utan att vila mellan. När den första omgången är klar får du pusta några sekunder och sedan kör vi igen tills vi gjort totalt tre omgångar (självklart kan du göra fler om du så önskar).

Filmen inleds med en beskrivning av hur du utför varje övning och vad du bör tänka på, men när du tittat på det några gånger kan du gå direkt på övningarna och då tar passet inte mer än fem minuter.

Allt du behöver är en yogamatta eller ett liggunderlag och eventuellt en vikt att använda på övningen russian twist. Har du ingen hantel, så ta en fylld vattenflaska eller ett mjölkpaket. Funkar toppenbra det också!

Vill du ha fler styrkepass och färdiga löpträningspass? Bli medlem i vårt Mindful Running Community. Du kan läsa mer om vad det innebär här!

Lycka till! Tack för att du tittar! Och hör gärna av dig om hur det går!

Musik: Youtube audio library

©2020 Mindful Running
♡ Ulrika

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *