God Jul! (I form av en härligt jobbig styrkestege…)

Julen är äntligen här, efter en väldigt mörk november och december! Just nu är det vila och återhämtning som gäller för de flesta, men kring annandagen så brukar man ju börja känna det där suget efter att röra lite på sig igen! Så här kommer en härligt jobbig stege att köra i mellandagarna!

Stegen innehåller tre olika övningar; en variant på benböj, en vanlig traditionell situp och så en sidoplanka med armhävning. Vill man kan också lägga in en pulshöjare, till exempel springa uppför en backe eller hoppa hopprep mellan stegen i stegen.

Hur man utför övningarna ser du i filmen. Vi börjar med att göra 10 repetitioner av varje övning. Kör övningarna i en följd utan att vila mellan. Sedan kör man sin pulshöjare. Därefter gör man 20 repetitioner av varje övning och sedan kör man pulshöjaren. Sedan 30 repetitioner och så pulshöjaren. Därefter går man nedåt igen till 20 repetitioner, pulshöjare och så till sist 10 repetitioner och avsluta med pulshöjaren. Härligt jobbigt när man är på ”toppen” och ska köra sina 30 reps, men sedan vet man ju att det går utför igen! Är det väldigt jobbigt när du är uppe på 20 och 30 repetitioner så dela in repetitionerna i set om fem, och vila lite mellan varje set.

Det enda du behöver för att genomföra passet är dig själv, en yogamatta eller ett liggunderlag eller liknande och så eventuellt något att hålla i när du gör benböjen, till exempel en vattenflaska eller ett liggunderlag.

Lycka till!

Jag önskar dig en God Jul och Gott Nytt Träningsår! Med lagom mycket träning och lagom mycket vila och återhämtning!

Tack för att du följer Mindful Running!
♡ Ulrika

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *