Cirkelpass för hela kroppen

Här har du ett lite lagom jobbigt cirkelpass med vårfeeling! Det kan vi behöva så här mitt i mörkaste januari! Vi kör varje övning i 45 sekunder, och vilar sedan i 15 sekunder. Eftersom vi har tre olika övningar och kör tre cirklar innebär det att vi är klara på endast nio minuter. Kort och gott och något alla har tid med! 😉

De tre övningarna vi jobbar med är axelhävningar, en variant av fjärilscrunch och ett plankhopp, så vi arbetar med hela kroppen. När vi hoppar får vi också upp flåset lite – perfekt!

Tänk på att hela tiden ha en god teknik! När du gör axelhävningarna så ska huvudet vara mellan armarna och blicken bakåt mot knäna. På fjärilscrunchen är det viktigt att verkligen aktivera magen genom att lyfta överkropp mot underkropp och samtidigt dra naveln mot ryggraden. Och på plankhoppet är det superviktigt att koppla på magen för att skydda ryggen. Känner du att du inte lyckas med det är det bättre att kliva istället för att hoppa. Fantastisk träning det med, och jag lovar att du ändå kommer få upp flåset rejält. Både axelhävningen och fjärilscrunchen kan se lite olika ut beroende på hur stel man är. För de som har stela baksidor kan det vara svårt att nå ner med hälarna på axelhävningen. Det gör inget. Bara sträva med hälarna ner mot marken. För andra, som är stela i höfterna (som jag), sticker knäna upp rätt mycket på fjärilscrunchen. Det gör inget det heller, bara att försöka slappna av och släppa ned dem så mycket som möjligt.

Lycka till med styrketräningen!

Musik: Youtube audio library

©2020 Mindful Running

Tack för att du tittade!

♡ Ulrika

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *