Tips för hur du fixar din runstreak på bästa sätt

På måndag är det dags för Mindful Running Communitys månadslånga runstreak. Är du också sugen att köra en? Här får du Mindful Runnings runstreak-rävars bästa tips för vad man bör tänka på inför sin runstreak.

1. Spring din runda direkt på morgonen så har du det gjort!

2. Har du inte möjlighet att springa på morgonen så byt om till träningskläder direkt du kommer hem från jobbet och ge dig iväg ut! Ju längre du väntar, desto jobbigare blir det att ta sig iväg. Så skjut inte på det tills sent på kvällen. Då är risken stor att latmasken tar över…

3. Bestäm dagen innan var du ska springa och när.

4. Ha träningskläderna liggande framme där du ser dem och där de är lättillgängliga. Det ska bara vara att kliva i dem och ge sig iväg ut!

5. Första veckan är jobbigast. Klarar man bara av den blir det lättare, för då blir man triggad av att inte bryta sin streak.

6. Berätta om din runstreak för din familj och dina vänner och be om deras stöd. Kanske kan någon hänga med dig de där dagarna när det känns extra tufft? Om inte springandes så kanske på cykel? Eller kanske har du en vän som vill köra hela streaken med dig?

7. Gå inte ut för hårt! Det är lätt gjort att man springer både långt och fort i början, men kom ihåg att du ska orka en hel månad. Det är helt ok att lufsa lugnt och kort den mesta delen av tiden.

Summa summarum: Se till att tröskeln för att ta sig iväg är låg, ta det lugnt och ge inte upp de där första dagarna utan bit i och kör på. När du fixat en vecka kommer resten att gå som en dans!

Har du andra tips? Skriv dem gärna i kommentarerna här nedan!

Vill du veta mer om vad en runstreak är? Läs mer här.

Lämna ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *